בריאיון בלעדי לרשת אל-ערביה, אחמד א-שרע, המפקד הצבאי שעמד בראש המרד הסורי כנגד משטרו של בשאר אל-אסד וכיום הדמות הבולטת בממשל הסורי הזמני, קבע פרק זמן של כ-3 שנים עד לכתיבה של חוקה חדשה למדינה וכ-4 שנים עד לעריכתן של בחירות.
הריאיון עם א-שרע, הידוע גם בכינויו אבו מוחמד אל-ג'ולאני, נערך ברקע העברת המושכות לממשל הזמני הסורי, אשר משלב במסגרתו דמויות בכירות מארגוני המורדים הסורים שלקחו חלק במרד כנגד נשיא סוריה לשעבר.
אחמד א-שרע התייחס להמשך פעילותם של השירותים ועברת השלטון החלקה, כפי שתיאר, אשר מנעה קריסה של מוסדות בסוריה, לצד היעדר פעולות עקירה של תושבים.
היבט חשוב שעלה בדבריו של הבכיר הסורי נוגע לשלמותה הטריטוריאלית של המדינה הסורית, והדחייה של רעיון הפדרליזם.
דבריו של אחמד א-שרע אינם נאמרים בחלל ריק ועשויים להיבחן על ידי מדינות המערב ובראשן ארה"ב, על פי סטנדרטים דמוקרטיים שאותם הן הציבו בימים האחרונים בפני המנהיג הסורי ומוכנותה של וושינגטון להסיר את הפרס בסך 10 מיליון דולר מעל לראשו של א-שרע.
הדחתו של באשר אל-אסד נעשתה לאחר שנים שבהן סוריה חולקה בפועל לאזורי שליטה שונים בהם החזיקו משטר אסד, ארגוני האופוזיציה הסונים והמיליציה הכורדית, אשר פועלת תחת הכוחות הסורים הדמוקרטיים (SDF).
על אף חילופי השלטון המהירים, בימים האחרונים דווח על עימותים במערב סוריה, בעיקר במחוזות הידועים כמעוזים של העדה העלווית, במקביל להמשך המעצרים של גורמים המזוהים עם משטרו של אסד.
אירועים אלו מתרחשים בנוסף לעלייה בהיקף ובעוצמה של העימותים בצפון מזרח המדינה בין הכוחות הסורים הדמוקרטיים לבין הצבא הלאומי הסורי אשר נתמך על ידי טורקיה.
הקרבות נערכים על רקע הניסיון של אנקרה לדחוק את הכורדים מזרחה, וזאת לאחר הכיבוש של העיר מנביג' וההשתלטות על העיר המרכזית דיר א-זור לפני מס' שבועות.
אחמד א-שרע אשר התייחס להתפתחויות האחרונות בריאיון הוסיף ואמר שהכורדים הם חלק בלתי נפרד מהמדינה, והזכיר את האפשרות של שילוב הכוחות הסורים הדמוקרטיים בצבא הסורי.
מלבד ההתפתחויות הפנימיות בסוריה, יש לעמוד על דבריו של א-שרע בכל הנוגע ליחסי החוץ של סוריה עם מדינות האזור, ובראשן ערב הסעודית ואיראן.
עם נפילתו של משטר אסד הרפובליקה האסלאמית איבדה בפועל בעלת ברית מרכזית שהיתה שותפה לציר הרדיקלי בהובלתה, יחד עם חיזבאללה בלבנון והמיליציות השיעיות בעיראק.
כאמור, בימי מלחמת האזרחים הסורית, ערב הסעודית ואיראן תמכו בצדדים שונים בקרבות, בעוד ריאד, יחד עם אנקרה, צידדה בארגוני המורדים הסונים, וטהראן פעלה על מנת לשמר את משטרו של אסד ובעלי בריתו בסוריה.
כעת, בדבריו של א-שרע עולה שינויים אפשריים במדיניות החוץ הסורית, על רקע דבריו לפיהם סוריה זקוקה לניסיונה של ערב הסעודית בבניה ופיתוח המדינה, ואף הוסיף ועמד על תפקידה המרכזי של ערב הסעודית בעתיד של סוריה ורצונה של דמשק לשתף פעולה עם ריאד.