אירוע לציון 'הנכבה הפלסטינית' נערך לראשונה באולם העצרת הכללית של האו"ם בסימן הפרת זכויות הפלסטינים לכאורה על ידי צה"ל

במהלך האירוע בו נכחו יו"ר הרשות הפלסטינית והנשיא ה-77 של העצרת הכללית של האו"ם הודגשה זכות השיבה הפלסטינית לשטחי ישראל, כאשר לוחמי צה"ל הוצגו כמי שהורסים לכאורה רכוש ופוגעים בהתיישבות הפלסטינית
Facebook
Twitter
WhatsApp
האומות המאוחדות
צילום: Osugi / Shutterstock.com

האו"ם ערך השבוע אירוע הנצחה לציון 75 שנים למה שמכונה בדיווחים זרים כאל 'הנכבה הפלסטינית'.

באופן חסר תקדים האירוע, המציג לכאורה 'פשעים' של ישראל כנגד הפלסטינים באזור, התקיים באולם העצרת הכללית של האו"ם וביוזמת 'ועדת האומות המאוחדות למימוש הזכויות הבלתי ניתנות לביטול של העם הפלסטיני'.

באירוע נכחו יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן (מחמוד עבאס) ויו"ר הוועדה, השגריר שייח' ניאנג, יחד עם נציגי הקהילה הפלסטינית בארה"ב.  

בנאום הפתיחה של השגריר הפלסטיני אמר האחרון כי "1948 הייתה שנה מרכזית בהיסטוריה של העם הפלסטיני. זו הייתה תחילתה של הגלות, מיליוני פליטים, ההתחלה של חיסול משפחות שלמות מבתיהם ואדמותיהם. נכון לעכשיו, העם הפלסטיני עדיין סובל. מכיבוש והתיישבות מתמשכים, והנכבה נמשכת". (*)

בהתאם לדיווח ביומון פתח-מדיה באירוע הוצגו דיווחים של העיתונאית הפלסטינית שירין אבו עאקלה, אשר נהרגה במהלך עימותים בין לוחמי צה"ל לחמושים פלסטיניים במחנה הפליטים ג'נין לפני כשנה.

צילומי וידאו שהוצגו בוועידה סיקרו 'הפרות ישראליות', כלשון הדיווח, בהם הוצגו לוחמי צה"ל כמי שלכאורה שהורסים רכוש ופוגעים בהתיישבות הפלסטינית באזור. (*)

סיקוריה של העיתונאית אבו עקאלה שהוצגו באירוע התמקדו בשאיפה הפלסטינית לשיבה בחזרה לשטחי ישראל (המכונים על ידי התקשורת הפלסטינית 'אדמות 48').

הדגשת 'זכות השיבה' הפלסטינית

צ'אבה קרשי המכהן היום כנשיא ה-77 של העצרת הכללית של האו"ם הדגיש את זכותם של הישראלים והפלסטינים לחיות בצדק וללא איומים. לצד אותם הדברים אישר קרשי את המחויבות לזכותם של הפלסטינים להגדה עצמית, ריבונות לאומית וזכות השיבה. (*)

'זכות השיבה' כאמור מהווה תנאי פלסטיני להסדר עתידי עם ישראל אשר מקבל מקום בולט בנראטיב הפלסטיני הנוגע לסכסוך, והיווה אחת הסיבות המרכזיות להכשלת תהליך השלום בשל היותו מבטל בפועל את אופייה היהודי של מדינת ישראל.

יש לציין שהבעייתיות הטמונה בכך הוכרה גם על ידי מדינות הליגה הערבית, דבר אשדר התבטא בנוסח החדש של יוזמת השלום הערבית מתחילת שנות האלפיים אשר ריככה את נוסח ההתחייבות הישראלית לקבלת פליטים פלסטינים במהלך כל הסכם שלום עתידי.

(*) www.fatehmedia.eu

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן