המגעים בין ישראל ולבנון להפסקת אש נכנסים לישורת האחרונה, על רקע התקדמות משמעותית במו"מ והציפייה לכניסתן של ההבנות לתוקף בימים הקרובים.
אל-ערביה מדווח מפי מקורות בביירות על הודעה אשר הועברה למדינת לבנון על פיה הפסקת האש תיכנס לתוקף תוך 36 שעות.
במקביל, בכוונתם של נשיאי ארה"ב וצרפת לפרסם הצהרה משותפת ביום שלישי בבוקר (שעון מזרח ארה"ב) עם הכרזה על הפסקת אש לתקופה אשר תימשך 60 ימים, כך בהתאם לדיווח ביומון הסעודי א-שרק אל-אווסט מפי מקורות.
הפרסום בא-שרק אל-אווסט מוסיף כי לאחר תחילתה של הפסקת האש יחל באופן מיידי פינוים של אנשי חיזבאללה מהאזור התחום בין הקו הכחול לנהר הליטני.
נסיגת חיזבאללה תעשה כנגד נסיגה של כוחות צה"ל מהאזורים אשר נכבשו לאחר הפלישה הקרקעית ללבנון, ופריסה מחדש של כוחות מתוגברים מצבא לבנון וכוחות יוניפי"ל.
ההבנות בין ישראל לחיזבאללה מתבססות על החלטה 1701 של האו"ם אשר הושגה בשנת 2006 לאחר מלחמת לבנון השניה ואוסרת על הימצאותם של כוחות חמושים ואמל"ח מדרום לנהר הליטני מלבד צבא לבנון וכוחות בינלאומיים.
באקסיוס מדווחים שועדה בהובלתה של ארה"ב תפקח אחר יישום ההבנות וטיפול בהפרות.
הפרסום מוסיף מפי גורמים רשמיים בארה"ב וישראל שארה"ב הסכימה לתת לישראל כתב התחייבות ובו תמיכה בפעולה צבאית של ישראל כנגד איומים מידיים משטחה של לבנון, לצד פעולות שיעודן יהיה לשבש הקמה מחדש של נוכחות צבאית של חיזבאללה בסמוך לגבול.
הסכמתה של ארה"ב לתת ערבויות ביטחוניות עשויה לענות על אחת מהדרישות המהותיות של ישראל במו"מ אשר לה התנגדו בתחילה בלבנון, עקב ביקורת על הפרה אפשרית של ריבונות ארץ הארזים.
כעת, ועל רקע הדיווחים באשר להסרת התנגדותה של ישראל בקשר לתפקיד שתמלא צרפת במנגנון היישום של הפסקת האש, ההערכה היא כי תנאי ההסכם יובאו לאישור הקבינט המדיני ביטחוני.