שר החוץ הסורי המכהן, אסד אל-שייבאני, פרסם בחשבון X אודות 'ביקור רשמי' מטעמו ובשם סוריה אשר צפוי להיערך השבוע בקטאר, איחוד באמירויות הערביות והממלכה הירדנית.
הפרסום מוסיף כי הציפייה הינה שסבב הביקורים יתרום ליציבות, ביטחון, שיקום כלכלי ובניה של שותפויות.
האירועים המתוכננים בשלושת המדינות הסוניות האזוריות מתקיימים בהמשך לפגישות שערך שר החוץ הסורי בערב הסעודית עם שר ההגנה הסעודי, ובהשתתפות שר ההגנה וראש שירותי המודיעין הסוריים.
אל-שייבאני התייחס לכך בגדר 'ביקור היסטורי' של משלחת מטעם סוריה החדשה בערב הסעודית והביע את תודתו כלפי הממלכה הסעודית בפרסום ב-X.
עוד הוסיף הבכיר הסורי כי ערב הסעודית הביעה את תמיכתה בממשל הסורי החדש ואישרה את מוכנותה לקחת חלק בתחייתה של סוריה, וכן לתמוך באחדות המדינה ובשלמותה הטריטוריאלית.
דבריו של אל-שייבאני קיבלו תימוכין מצדו של שר ההגנה הסעודי, ח'אלד בין סלאמן. לדבריו הצדדים דנו בפגישתם בדרכים לתמיכה בתהליך המעבר הפוליטי, כך שישיג את השאיפות של העם הסורי ויבטיח את הביטחון, היציבות והשלמות הטריטוריאלית של סוריה.
האירועים האחרונים ואלו שעוד צפויים בהמשך מגיעים על רקע הצהרותיהם של בכירים בממשל הסורי החדש, ובהם המנהיג הסורי אחמד א-שרעא, על רצונה של סוריה לאחר עידן אסד לבנות קשרים עם מדינות האזור ובהן ערב הסעודית.
לצדדים המעורבים קיימים אינטרסים משותפים, וכאן המקום לציין את שאיפתה של סוריה לקבל תמיכה וסיוע מצד מדינות המפרץ בשיקום המדינה, בימים שלאחר המהפכה ולאחר שנים של הרס נרחב במדינה בעקבות מלחמת האזרחים שהתחוללה בסוריה.
מנגד למדינות ערב הסוניות, ובהן ערב הסעודית, איחוד האמירויות הערביות, קטאר וירדן ישנו אינטרס לחזק ולהעמיק את הקשרים עם הממשל הסוני החדש בסוריה.
בהקשר זה, מדינות ערב במרחב המזרח תיכוני עשויות למצוא מכנים משותפים טבעיים יותר עם השלטון החדש בסוריה בהשוואה למשטרו הקודם של אסד שנטה יותר לכיוונה של הרפובליקה האסלאמית של איראן.