הסיבוב השני לבחירות לנשיאות בטורקיה נערך היום על רקע הסקרים הצופים יתרון לארדואן

בעוד שהסקרים הקודמים חזו תבוסה לנשיא המכהן נדמה שההערכות כעת השתנו ונוטות לטובתו של ארדואן, כאשר גם במקרה של הפסד מחליפו ייתקל בהתנגדות להעברת הליכי חקיקה והחלטות מצד הפרלמנט לאחר זכייתה של הברית הרפובליקנית המזוהה עם ארדואן במרבית המושבים
Facebook
Twitter
WhatsApp
רג'יפ טאיפ ארדואן
קרדיט: sefayildirim / Shutterstock.com

הסיבוב השני לבחירות לנשיאות טורקיה מתקיים היום בין הנשיא המכהן רג'יפ טאיפ ארדואן לבין כמאל קיליצ'דראולו בהמשך לסיבוב הראשון שנערך לפני כשבועיים ושבהם לא הושגה הכרעה לאחר שאף מועמד לא קיבל למעלה מ-50% מהקולות.

עם זאת יש להדגיש שבמסגרת הבחירות לפרלמנט שנערכו במהלך הסיבוב הראשון זכתה הברית הרפובליקנית המזוהה עם ארדואן במרבית המושבים לפרלמנט (323 מתוך 600) וכך הסיגה רוב ברשות המחוקקת בטורקיה.

בעוד שהסקרים שנערכו בפעם הקודמת חזו תבוסה לנשיא המכהן, נדמה שההערכות כעת השתנו כאשר סוקרים צופים, כי שיעור המצביעים לארדואן יעלה מעט מעל רף 50%, כאשר ארדואן זקוק לשיעור הצבעה זהה לזה שנערך בפעם הקודמת בתוספת של 300,000 מצביעים נוספים כדי לנצח. (*)

הנשיאות המהווה את הרשות המבצעת בטורקיה אינה זקוקה לאישור הפרלמנט לשם הרכבת הממשלה, כך שגם לאחר ניצחון הברית הרפובליקנית בבחירות לרשות המחוקקת לפני שבועיים המועמד קיליצ'דראולו עדיין יוכל להרכיב ממשלה.

עם זאת במקרה שכזה מאחר והאחרון ייאלץ לקבל את אישור הפרלמנט להחלטות ולהליכי חקיקה נדמה כי גם במקרה של זכייה בבחירות לנשיאות יוזמות שונות של מוסד הנשיאות ייתקלו בהתנגדות וייכשלו בפרלמנט הטורקי.

מנגד, זכייה של ארדואן בנשיאות תאפשר למנהיגה של טורקיה לשלוט ולנתב את המדינה גם במהלך חמש השנים הבאות, וזאת על רקע השליטה בבית המחוקקים ובמוסד הנשיאות.

(*) www.alaraby.co.uk

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן