א-סיסי נבחר לכהונה שלישית לנשיאות מצרים לאחר ניצחון מוחץ בבחירות

הנשיא המכהן גרף כ-90% מכלל קולות הבוחרים במערכת בחירות אשר התאפיינה בשיעור הצבעה שעמד על 66.8% ועל רקע דיווחים באשר להתנהלות לא דמוקרטית מצד השלטונות אשר כללה הטלת מגבלות והערמת קשיים על מועמדים בולטים אחרים שהכריזו על רצונם להתמודד מול א-סיסי
Facebook
Twitter
WhatsApp
א-סיסי
קרדיט: 360b / Shutterstock.com

עבד אל-פתאח א-סיסי נבחר לכהונה שלישית לנשיאות מצרים בניצחון מוחץ במערכת הבחירות לאחר שגרף כ-90% מקולות הבוחרים, בהתאם להודעה מטעם רשות הבחירות הלאומית במצרים.

בהתאם ליומון אל-ערב 39,702,451 מצביעים בחרו בנשיא המצרי המכהן במערכת בחירות אשר התאפיינה בשיעור הצבעה שעמד על 66.8%, המשקף 44.8 מיליון אנשים מתוך כלל 67.3 מיליון מצביעים רשומים.

א-סיסי התמודד במערכת הבחירות מול שלושה מועמדים נוספים, אשר כאמור לא צלחו בהשגת תמיכה מהותית מקרב הציבור המצרי.

הנשיא המצרי מזוהה עם חזרת הסדר הציבורי במצרים לאחר ערעור מוסדות השלטון והמהומות שהתרחשו במדינת הנילוס בימי האביב הערבי ולאחר הפלת משטו של מובארק ועליית תנועת האחים המוסלמים לשלטון.

עם זאת במהלך שנות כהונתו האחרונות של א-סיסי החלו להישמע ביקורות גוברות המתמקדות בפגיעה בזכויות אדם ובכלל זאת במעצרים של גורמים אופוזיציוניים, פעולות אשר זוהו או יוחסו בחלקן לנשיא המצרי.

בעוד הנשיא המצרי הצליח לגרוף את הרוב המוחלט של קולות הבוחרים ישנם פרסומים בתקשורת הערבית אשר מדווחים על לקויות אשר נפלו במערכת הבחירות.

בהקשר זה ניתן לציין דיווח ביומון אל-ערבי אל-ג'דיד באשר לתשלום שניתן לאזרחים לטובת הצבעתם לנשיא המצרי על ידי תומכי מפלגת עתיד האומה.

עוד דיווח היומון הבולט במהלך החודשים האחרונים על מגבלות אשר הוטלו באשר לריצתם של מועמדים בולטים אחרים בבחירות שהודיעו על רצונם להתמודד מול א-סיסי.

פרסומים כאמור נערכו על רקע הצהרתו של אחמד אל-טנטאווי, יריבו של א-סיסי, בדבר יציאתו ממערכת הבחירות בחודש אוקטובר האחרון לאחר הערמת קשיים רבים מצד השלטונות וכליאת רבים מחברי מסע הבחירות שלו.

אירועים אלו לוו בדרישה שהופנתה בעקבותיהם מצד האיחוד האירופי לשלטונות המצרים לשחרר את תומכיו של טנטאווי מהכלא ולהפסיק לרדוף את האופוזיציה במצרים.  

מקורות

אל-ערב; אל-ערבי אל-ג'דיד

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן