העצרת הכללית הצביעה בעד הדרישה להפסקה קבועה, מיידית וללא תנאי של המלחמה

במסגרת כינוס חירום שנערך אתמול העצרת הכללית של האו"ם הצביעה בעד הפסקת המלחמה ושחרור החטופים, לצד הדרישה לאפשר לאונר"א לפעול ללא מגבלות בשטחי רצועת עזה ויהודה שומרון
Facebook
Twitter
WhatsApp
מועצת הביטחון
צילום: lev radin / Shutterstock.com

העצרת הכללית של האו"ם התכנסה ביום רביעי על מנת להצביע על שתי הצעות החלטה אשר נוגעות למלחמת חרבות ברזל והמשך פעילותה של סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטי פלסטין במזרח הקרוב, אונר"א.

הכינוס באו"ם מגיע בהמשך לדיווחים על התקדמות במשא ומתן בין ישראל לחמאס להפסקת אש והגעתם של גורמים במערכת הביטחון לקהיר השבוע כחלק מהמאמצים לקדם עסקה לשחרור החטופים.

הצעת ההחלטה בעד הפסקת אש בלחימה עברה ברוב של 158 מדינות לעומת 9 אשר התנגדו, וביניהן ארה"ב, ארגנטינה, הונגריה וצ'כיה.

נזכיר שלאחרונה מנהיגי הונגריה וארגנטינה התבטאו לחיוב ביחסיהן כלפי ישראל. ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן אף הודיע כי מדינתו לא תאכוף את צווי המעצר אשר פורסמו כנגד בנימין נתניהו ויואב גלנט על ידי ביה"ד הפלילי הבינלאומי בהאג.

האומות המאוחדות
צילום: nexus 7 / Shutterstock.com

יש לציין שבהתאם לנוסח, ההחלטה מביעה את הדרישה להפסקת אש קבועה, מיידית וללא תנאי ברצועת עזה, לצד חזרה על הדרישה לשחרור החטופים.

בהחלטה הודגשה המחויבות לפתרון שתי המדינות, אשר במסגרתו ישראל ופלסטין חיות אחת לצד השניה כמדינות דמוקרטיות.  

ההחלטה משקפת במידה רבה את העמדה של חמאס במשא ומתן מול ישראל, אשר שואף לסיום כולל של המלחמה. 

נכון לעתה הדרג המדיני בישראל עומד על דרישתו להפסקת אש זמנית בלבד, כאשר חמאס ממשיך לשמר במידת מה את יכולותיו הצבאיות ברצועת עזה.

לצד זאת, התפתחויות אלו מגיעות לצד הדיווחים על התגמשות בשיחות מצד ישראל וחמאס, כאשר גורמים בישראל אף אמרו בימים האחרונים שבשלה העת לעסקת חטופים נוספת.

חמאס
צילום: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

בנוסף, העצרת הכללית של האו"ם הצביעה לטובת הדרישה שהופנתה כלפי ישראל לאפשר לאונר"א לבצע פעילויות סיוע ללא מגבלות בשטחי רצועת עזה והגדה המערבית.

גם כאן הצעת ההחלטה עברה ברוב גדול של 159 תומכים אל מול 9 מדינות שהתנגדו להחלטה, וביניהן ארה"ב וארגנטינה.

ההחלטה מגיעה כאמור בהמשך למערך החקיקה שאושרה בכנסת כנגד המשך הפעילות של אונר"א, ובהמשך לפרסומים על מעורבות של אנשי הארגון בפלישה לישראל ב-7 באוקטובר ובטח שבוצע באותו היום כנגד אזרחים ישראלים.

מדינות אשר השתתפו בהצבעה, וביניהן רוסיה וסין, ביקרו את השימוש של ארה"ב בזכות הווטו במועצת הביטחון, אשר לטענתן נעשה ללא הצדקה וחותר נגד התכליות של הזכות כפי שעמדו לנגד עיניהם של דור המייסדים של הארגון.

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן