הפגנות בערים אירופאיות בקריאה לעצור את נתניהו בגין פשעי מלחמה

אל-ערבי אל-ג'דיד מדווח על שורה של אירועי מחאה אשר נערכו ביום שבת במס' ערים באירופה, בעוד שכלי תקשורת ממשיכים בסיקור העמדות של מדינות האיחוד האירופי באשר לכיבוד הצווים
Facebook
Twitter
WhatsApp
מועצת הביטחון
צילום: lev radin / Shutterstock.com

היומון אל-ערבי אל-ג'דיד מדווח על הפגנות אשר נערכו ביום שבת במס' ערים מרכזיות ברחבי אירופה בדרישה להעמיד לדין את ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ובמחאה על 'התוקפנות' נגד רצועת עזה ולבנון, כלשון הפרסום.

אירועי המחאה התרחשו באמסטרדם, לונדון, ז'נבה וערים נוספות, ובמהלכם הונפו שלטים אשר השוו את נתניהו לפושע מלחמה לצד הקריאה לקיים את החלטת ביה"ד הפלילי הבינלאומי (ICC) ולעצור את רה"מ ישראל ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט.

עוד מוסיף הפרסום כי במהלך הפגנה שנערכה ברחובות ברלין נשמעו קריאות נגד המשך האספקה של אמל"ח לישראל.

בנימין נתניהו
צילום: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

כאמור, ביום חמישי שעבר בית המשפט הבינלאומי הפלילי החליט להוציא צווים למעצרם של נתניהו וגלנט על רקע החשד לביצוע פשעי מלחמה ברצועת עזה וצו מעצר כנגד מוחמד דף, אשר על פי פרסומים חוסל במהלך מלחמת חרבות ברזל.

במסגרת הטענות כנגד רה"מ ישראל הועלו האשמות בגין שימוש בהרעבה כטקטיקה במלחמה לצד מעשים "לא אנושיים" אחרים.

יש לציין שטענות אלו נטענות על אף דיווחים בקשר להכנסה של סיוע הומניטרי בהיקפים נרחבים לרצועת עזה, אשר בחלק מהמקרים לא מגיע ליעדו ונבזז על ידי אנשי חמאס וכנופיות חמושות שפועלות ברצועת עזה.

חמאס
צילום: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

בנוסף, כלי תקשורת ממשיכים לסקר את התגובות של מדינות בעולם לצווי המעצר, במקביל לשאלה אם בכוונת הממשלות לכבד את החלטת בית המשפט הבינלאומי.

לצד מדינות כדוגמת צרפת והולנד אשר כבר הודיעו שיכבדו את החלטת ה-ICC, מדינות אחרות באיחוד האירופי אינן ממהרות להכריז כי אכן יבצעו מעצרים כנגד רה"מ ישראל ככל והאחרון ייכנס לשטחן.

הונגריה הודיעה שלא תכבד את צווי המעצר וראש הממשלה ויקטור אורבן אף הזמין את נתניהו לביקור במדינה. הסתייגויות להוצאת הצווים נשמעו גם מצד מדינות נוספות ובהן אוסטריה, לצד תמיכה של מנהיגים אירופיים בולטים בישראל ובהם חירט וילדרס, חבר פרלמנט בהולנד ומנהיג מפלגת PVV.

התפתחות בולטת נוספת מהימים האחרונים נוגעת לעמדה של ממשלת גרמניה, אחת החברות הבכירות באיחוד האירופי.

פרסום בסוכנות הידיעות רויטרס הביא מדבריו של דובר ממשלת גרמניה, סטפן הבסטרייט, אשר אמר "קשה לי לדמיין שנבצע מעצרים על בסיס זה", והוסיף שנדרש להבהיר שאלות משפטיות בקשר עם הצווים.

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן