זלנסקי דורש מעורבות אירופאית במו"מ עם רוסיה

דבריו של נשיא אוקראינה עלו במהלך שיחה בינו לראש הממשלה הבריטי קיר סטארמר על רקע המתיחות הפומבית עם ארה"ב. בהמשך לכך, זלנסקי הוסיף והתייחס אתמול לחשיבות של "ערבויות ביטחוניות", לצד ההבנה המשותפת הנדרשת לטענתו גם באירופה ובאמריקה באשר לדרך להבטיח שפוטין לא ירמה שוב את העולם.
Facebook
Twitter
WhatsApp
ולדימיר פוטין
צילום: Aynur Mammadov / Shutterstock.com

נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי התייחס אתמול לדרישותיה של קייב מול מוסקבה והדגיש את הצורך של מדינתו במה שכינה "ערבויות ביטחוניות".

צמד מילים אלו הוזכרו שלוש פעמים בפרסום של הנשיא האוקראיני ברשת X.

דבריו של זלנסקי מתפרסמים על רקע המגעים של ארה"ב מול רוסיה והניסיונות של הממשל האמריקאי להביא לסיומה של המלחמה בין שתי המדינות.

כאמור, לפני מס' ימים נפגשו בריאד מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו ושר החוץ הרוסי סרגיי לברוב על מנת לדון במלחמה באוקראינה.

בהמשך לכך ובעקבות היעדר נציגות אוקראינית בשיחות הישירות בין המעצמות, בקייב באו בטענות כלפי המגעים ושללו הסכמות שתתקבלנה ללא מעורבות של אוקראינה.

ההתפתחויות האחרונות הביאו למתיחות בין קייב לוושינגטון ולביקורת הדדית ופומבית בין מנהיגי שתי המדינות, זלנסקי וטראמפ.

טראמפ
צילום: TsvirPixel / Shutterstock.com

נקודת השיא באירועים האחרונים הגיעה עם פרסום של טראמפ ברשת החברתית Truth Social במסגרתו נשיא ארה"ב טען שחצי מהכספים שהועברו לאוקראינה נעלמו, ואף כינה את זלנסקי "דיקטטור בלי בחירות. זלנסקי צריך לפעול מהר, או שלא תישאר לו מדינה"

כעת, בהתייחסות אחרונה למגעים עם רוסיה זלנסקי הוסיף "ערבויות ביטחוניות הן מה שמאחד את הרוב המכריע – אירופה, אמריקה וכל השותפים הגלובליים שלנו זקוקים להבנה משותפת כיצד להבטיח שפוטין לעולם לא יוכל לרמות את העולם שוב, ושרוסיה לא תוכל עוד להביא מוות לאומות אחרות – מאוקראינה ואירופה ועד סוריה, המזרח התיכון ואפריקה."

דבריו מגיעים לאחר שבימים האחרונים אוקראינה ערכה מגעים מדיניים אינטנסיביים עם בעלות בריתה ובהן מדינות האיחוד האירופי, בריטניה וצרפת.

בשיחה עם ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר, ולדימיר זלנסקי העלה את הדרישה למעורבות אירופאית בשולחן המו"מ לסיום המלחמה ולצורך הבטחה של "ערבויות ביטחוניות", כאשר בדבריו הנשיא האוקראיני קשר בין ביטחונה של אוקראינה לביטחונה של אירופה.  

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן