סגן המועצה המחוקקת הפלסטינית: חמאס קיים בלב של עמנו ועמי האומה הערבית ואינו נוכח רק בעזה

פרסומים בתקשורת הערבית והפלסטינית מסקרים את הזירות השונות של מלחמת חרבות ברזל ומתמקדים בין היתר בדבריו של שר המורשת עמיחי אליהו באשר לאפשרות להטיל פצצת אטום על עזה, כמו גם בהתפתחויות פנימיות בפוליטיקה הישראלית ובהעמקת הפערים וחוסר האמון לכאורה בין האזרחים, הצבא והממשלה
Facebook
Twitter
WhatsApp
חמאס
קרדיט: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

גורמים פלסטינים שוללים את יכולתה של ישראל להשיג את מטרות מלחמת חרבות ברזל ואת ההיתכנות להבסתו של חמאס כישות מתפקדת, צבאית ומדינית, בשטחי רצועת עזה.

על אף המשך הלחימה בשטח והפגיעות שסופג חמאס בעזה וכן ביהודה ושומרון מצד כוחות הביטחון הישראלים, דיווחים בתקשורת הפלסטינית והערבית מתמקדים באתגר הקיים בלחימה מול חמאס לאור מאפייניו של הארגון וכן על רקע התפתחויות פנימיות בפוליטיקה הישראלית.

פרסום במרכז המידע הפלסטיני מביא מדבריו של חסן חרישה, סגן המועצה המחוקקת הפלסטינית, אשר התראיין לרשת אל-ג'זירה והתייחס לתמיכה שאותה מקבל חמאס בקרב הרחוב הפלסטיני.

חרישה, אשר הגיב לדבריו של מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן באשר לעקירת שלטון חמאס ברצועה, הדגיש בהתאם לפרסום כי "בלינקן מבין שחמאס לא קיים בעזה, אלא בלב ובמוח של עמנו ושל כל עמי האומה הערבית והאסלאמית שלנו."

מלחמה רב-זירתית

דבריו של חרישה מבליטים את המורכבות של המלחמה בעזה, אשר לצד הלוחמה הצבאית מכילה היבטים ונדבכים נוספים.

בהקשר זה יש לציין את התמיכה לה זוכה חמאס בקרב הרחוב הפלסטיני בזמנים שבהם הפופולריות של הרשות הפלסטינית והעומד בראשה, מחמוד עבאס (אבו מאזן), מצויים בשפל חסר תקדים.

לצד המאמץ הצבאי ישראל תידרש להתמודד עם האהדה הקיימת לארגון הטרור ברצועת עזה ובאיו"ש גם ביום שלאחר השגת מטרות המבצע, ככל ואכן יהיה בידה למוטט את שלטונו המדיני של חמאס ברצועה ואת התשתית הצבאית של הארגון.

מאבק כאמור על דעת הקהל הפלסטינית יהיה דרוש על מנת למנוע את הקמתו מחדש של הארגון ביום שאחרי, וזאת על רקע היעדר אלטרנטיבה בולטת לחמאס אשר יכולה להיכנס לוואקום שייתכן וייווצר בהמשך.

ה-'אטום' על עזה והמאבק על דעת הקהל העולמית

במקביל לתמיכה הקיימת לחמאס בקרב הפלסטינים הארגון פועל כל העת על מנת לשפר את תדמיתו בקרב ציבורים נוספים ובכללם אזרחים בדמוקרטיות באירופה וכן ארה"ב, וזאת במסגרת המערכה על ההסברה והמיצוב של המלחמה כלפי חוץ.

בהקשר זה יש לציין את השימוש שעושים גורמים פלסטינים בדבריו של שר המורשת עמיחי אליהו באשר לאפשרות להטלת פצצת אטום על רצועת עזה במסגרת ריאיון לרדיו "קול ברמה".

דבריו של השר מצוטטים בהרחבה בכלי תקשורת ערביים, בעוד חמאס וגורמים פלסטינים מסתייעים בכך על מנת להכפיש את ישראל בעולם.

פרסום בסוכנות הידיעות הפלסטינית וואפא מדווח שיו"ר המועצה הלאומית הפלסטינית, רוחי פתוח, הדגיש כי הצהרתו של השר אליהו מבטאת אידאולוגיה של כיבוש וטרור, ומהווה ביטוי של נפש הכובש, בהתייחסותו לישראל, המתבססת לדבריו על רצח עם ומעשי טבח.

פתוח הדגיש בנוסף את המאפיינים הגזעניים העולים מהדברים והניסיון לאמץ השקפות הנגועות בדה הומניזציה של הפלסטינים.

דיווח אחר מסוכנות הידיעות שהאב ניוז מביא את תגובת חמאס, אשר התייחס מצדו לדבריו של שר המורשת ותיאר אותם כביטוי ל-"נאציזם והסדיזם המתרחשים במסדרונות ובמוחות של הישות הכובשת הזו".

תגובות אלו מגיעות בנוסף על רקע הניסיון של חמאס לתאר את תקיפות צה"ל ומטרות המלחמה כניסיון לעקור את העם הפלסטיני מאדמתו, לדבריו של חבר הלשכה המדינית של חמאס חליל אל-חיה, אשר התראיין לרשת אל-ג'זירה.

התפתחויות בפוליטיקה הישראלית

לבד מהמערכה הצבאית, הפסיכולוגית וההסברתית גורמים פלסטינים בוחנים מקרוב אחר הנעשה בפוליטיקה המקומית בישראל, ואת האתגרים אשר לדבריהם עומדים מול הציבור הישראלי ועלולים להעיב על המאמץ המלחמתי.

פרסום במרכז המידע הפלסטיני מביא מדבריו של החוקר עזאם אבו אל-עדס, אשר בהתאם לדיווח מתמחה בתקשורת העברית.

הדיווח מתמקד בפרסומים של אבו אל-עדס באשר לספקות וחוסר האמון הקיימים לכאורה בקרב החברה הישראלית ובין גורמים שונים במדינה, וזאת כמכשול נוסף עמו ישראל מתמודדת במקביל למערכה הצבאית מול חמאס.

בהתאם לפרסום גם אבו אל-עדס מתייחס למטרות לא ריאליות, לדבריו, אשר הוגדרו על ידי ישראל, על רקע חוסר יכולתה של ישראל להשיג הישגים ממשיים בשטח, לדבריו.

דברים מעניינים שעולים מהפרסום מתמקדים במחלוקות הקיימות בתוך ישראל בין הרחוב הישראלי, הממשלה והצבא וחוסר האמון אשר הולך ונפער לכאורה בין הצדדים.

בהקשר זה מדגיש אבו אל-עדס כי הציבור הישראלי אינו סומך, לטענתו, על הממשלה בעוד הממשלה מצדה אינה סומכת על הצבא ואילו הצבא אינו סומך על הממשלה, וזאת על רקע הסכנות לקרע בחברה.

* מרכז המידע הפלסטיני

* וואפא

*אל-ג'זירה

* שהאב ניוז

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות