המועמד הרפובליקאי דונלד טראמפ ממשיך להגדיל את הפער מיריבתו הדמוקרטית קמלה האריס בבחירות לנשיאות ארה"ב.
היתרון של טראמפ מתבסס על הערכות בדבר ניצחונו בשלוש מהמדינות המתנדנדות, פנסילבניה, צפון קרוליינה וג'ורג'יה לאחר ספירת מרבית קולות המצביעים.
בהתאם לדיווח ברשת פוקס ניוז, חלוקת האלקטורים עומדת על 267-216 לטובת טראמפ, כאשר בניו יורק טיימס מעריכים נכון לשעה זו בסבירות של 95% כי טראמפ ינצח בבחירות.
מערכת הבחירות בארה"ב תוכרע על סמך ההצבעה בשבע מדינות המפתח – פנסילבניה, צפון קרוליינה וג'ורג'יה (בהן הצפי הוא לניצחון של המועמד הרפובליקאי), מישיגין (15 אלקטורים), ויסקונסין (10 אלקטורים), אריזונה (11 אלקטורים) ונבאדה (6 אלקטורים).
על אף הסקרים שנערכו בסמוך לבחירות אשר חזו יתרון קל לקמלה האריס במדינות המפתח, נכון לעכשיו טראמפ שומר על ההובלה כאשר על פי הערכות הוא אף צפוי לגרוף את האלקטורים בכל שבע המדינות או במרביתן.
הרפובליקאים פותחים פער גם בקונגרס האמריקאי, כאשר בהתאם לדיווח בניו יורק טיימס החלוקה של המושבים בבית הנבחרים ובסנאט עומדת על 184-158 ו-51-42, בהתאמה, לטובת הרפובליקאים.
סוגיה זו טומנת במסגרתה חשיבות רבה עבור הנשיא הנבחר, כאשר רוב בשני הבתים בקונגרס האמריקאי משליך על יכולתו של הנשיא להוציא לפועל את מדיניותו.
זאת, בשונה מהשיטה הפרלמנטרית בישראל שבה ניצחון של מועמד לראשות הממשלה משמעו קרוב לוודאי גם שליטה בבית המחוקקים, הכנסת.
בנוסף, ולהבדיל ממערכת הבחירות שנערכה בשנת 2016 שבמסגרתה טראמפ גרף את מרבית האלקטורים אבל הפסיד בספירת הקולות לטובת הילרי קלינטון, כעת המועמד הרפובליקאי עשוי לזכות הן בספירת האלקטורים והן בספירת הקולות של בעלי זכות ההצבעה המשתתפים בבחירות.
על אף שאין לכך משמעות מעשית, הדבר עשוי להעיד על מידת התמיכה בטראמפ לנשיאות ארה"ב ולסייע עבורו בביסוס לגיטימציה שלטונית.
בהקשר זה אפשר להזכיר את ההפגנות אשר התרחשו לאחר מערכת הבחירות בשנת 2016 בוושינגטון בירת ארה"ב בהשתתפות מאות אלפים בני אדם שהתנגדו לטראמפ ומחו על ניצחונו בבחירות.