בפגישה שהתקיימה ביום שישי האחרון בברלין בהשתתפות מנהיגי ארה"ב, בריטניה, צרפת וגרמניה ראשי המעצמות דנו בהמשך המלחמה בין ישראל לחמאס ברצועת עזה על רקע האירועים האחרונים ובייחוד בעקבות חיסולו של יחיא סינוואר.
הבית הלבן דיווח שג'ו ביידן, אולף שולץ, קיר סטארמר ועמנואל מקרון שוחחו על השלכות מותו של מנהיג חמאס בעזה על החזרת החטופים, סיום מלחמת חרבות ברזל והעברה של סיוע הומניטרי לאזרחים בטווח הזמן המיידי.
הפרסום מוסיף ומדווח שהמנהיגים גינו את ההסלמה מצדה של איראן במתקפה של הרפובליקה האסלאמית כנגד ישראל ותיאמו מאמצים על מנת שאיראן תישא באחריות למעשיה.
בין השורות
- הצהרותיו של רה"מ ישראל בנימין נתניהו מלמדות שחיסול סינוואר אינו מהווה בגדר סוף פסוק למלחמת חרבות ברזל.
- מנגד, מותו של הדמות הדומיננטית בחמאס עשוי לחזק את מאמציהן של בעלות בריתה של ישראל למשוך לסיום המלחמה ברצועת עזה.
- בהקשר זה, לכתו של מנהיג חמאס עשוי לתת דחיפה לדרישה של ארה"ב ומדינות האיחוד האירופי להגיע להבנות באשר להפסקת אש.
- דרישה זו מקודמת על ידן מזה מס' חודשים, כאשר כעת עשויה לעלות הטענה שההתפתחויות האחרונות מספקות לישראל תמונת ניצחון, כאשר בפועל הדמויות הבכירות בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חוסלו.
הערכה להמשך
- חיסולו של יחיא סינוואר עשוי להשפיע על הנעשה בשטח בכל הנוגע להתנהלותו של חמאס ונותר לחכות ולראות כיצד ארגון הטרור יתאושש מהאירועים האחרונים.
- בהיותו הדמות הבולטת בארגון, לכתו של סינוואר עשויה להוסיף קשיים בטווח הזמן הקרוב על חמאס בכל הנוגע להתארגנות והמשך ניהול הקרבות מול ישראל ברצועת עזה.
- לא מן הנמנע כי ארגון הטרור ימשיך בהתנהלות שאפיינה אותו עד כה של לוחמת גרילה וזאת בשים לב ליכולתו להילחם בקבוצות קטנות ללא הכוונה ישירה מצד ההנהגה המרכזית והמשך פריסתו במרבית שטחי הרצועה.
- מנגד חיסולו של סינוואר עשוי לסמן את תחילתם של סדקים בארגון הטרור, בשים לב שרבים מבכיריו חוסלו וללא הנהגה שבהכרח תוכל לקחת את המושכות מכאן והלאה.
- ההתפתחויות בהמשך יהיה תלויות במידה רבה בתהליך קבלת ההחלטות של הדמויות המוכרות שזוכות בלגיטימציה רחבה מצד מחבלי הארגון, ובהם אחיו של מנהיג חמאס שחוסל מוחמד סינאוור, שצפוי לקחת פיקוד על הזרוע הצבאית.