סין: נאט"ו מסיתה לעימות על רקע קשריה של בייג'ינג עם רוסיה

בהמשך לטענות של גורמים בברית הצפון אטלנטית באשר לסיוע שסין מספקת לרוסיה במלחמתה מול אוקראינה, בסין מבקרים את הדברים ומזכירים את התחייבותה של בייג'ינג שלא לספק נשק קטלני למוסקבה וטוענים שהצהרות של נאט"ו נגועות במנטליות של מלחמה קרה
Facebook
Twitter
WhatsApp
נשיא סין שי ג'יאנפינג
צילום: plavi011 / Shutterstock.com

הנציגות הסינית לאיחוד האירופי מביעה ביקורת כלפי נאט"ו וטוענת שמסיתה לעימות בכך שמפנה אצבע מאשימה כלפי בייג'ינג בגין קשריה עם מוסקבה, כך מדווח היומון אל-חדאת'. (www.alhadath.net, פורסם ביום 11.7.2024)

במוקד הסוגיה עומדות הצהרותיהם של מנהיגים בברית הצפון אטלנטית אשר לטענת סין אומרים שהמעצמה האסייתית מספקת סיוע חיוני לרוסיה במלחמה מול אוקראינה. 

כנגד אותם הדברים בסין הגיבו כי "על נאט"ו להפסיק להגזים באיום הסיני, להפסיק לעורר עימותים ותחרות, ולתרום יותר לשלום ויציבות בעולם", ותיארו את דבריהם של בכירים בנאט"ו כחדורים "במנטליות של מלחמה קרה".

לדברי הנציגות הסינית, בייג'ינג אינה מספקת נשק לרוסיה ואף קוראת לכבד את השלמות הטריטוריאלית של כל המדינות, בעוד לטענתה ברור מי מבעיר את הלהבות בשטח ומנסה להרוויח מההתפתחויות.

בין השורות

הצהרותיה של סין אשר מופנות כנגד נאט"ו מגיעות ברקע תקופה מתוחה ביחסים בין סין לבין מדינות המערב ובייחוד הסלמה בדינמיקה מול ארה"ב.

בעניין זה ניתן לציין את מאבקי הסחר בין המעצמות, אשר מתבטאים בחודשים האחרונים במגבלות שסין הטילה על ייצוא שבבים ומתכות חיוניים לתעשייה העולמית, ומנגד הדרישה האמריקאית מאת חברות להוצאת רישיון לצרכי ייצוא שבבים לסין בהם נעשה שימוש במרכיבים תוצרת ארה"ב.  

כאמור, בנוסף להסלמה הכלכלית והטענות המופנות כנגד סין בגין מיזם 'החגורה והדרך' והעמקת השפעתה במדינות אסיה ואפריקה, שתי המעצמות מחליפות מסרים מזה זמן מה על מעורבותה של בייג'ינג במלחמה באוקראינה ובסיוע שמספקת למוסקבה.

בהתאם לחשש הקיים במערב, סיוע של סין באספקה של ציוד וחלקי חילוף עשוי לשקם את כוחה של רוסיה ולסייע לה להכריע את המלחמה, גם אם לא מדובר בהכרח בייצוא של נשק קטלני.

במבט רחב יותר, הטענות המופנות במערב כלפי סין ותגובתה של האחרונה להחלטות המתקבלות בארה"ב ובקרב בעלות בריתה באירופה ובמזרח הרחוק מתמקדות במאזן הכוחות הקיים בין הציר בהובלת סין-רוסיה-איראן לבין הציר המערבי.

דברים אלו מוצאים את ביטויים הקונקרטי בסוגיות שונות כדוגמת המלחמה באוקראינה, המהווה זירה נוספת להתנגשות בין הצדדים ושבה סין היא דווקא שחקן משני ורוסיה, אוקראינה והאיחוד האירופי עומדים במוקד.

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן