משרד החוץ הירדני פרסם ביום שבת את ההצהרה המסכמת לישיבת עקבה אשר התכנסה אתמול על מנת לדון בהתפתחויות האחרונות בסוריה והקמתה של ממשלה חדשה.
במפגש השתתפו נציגים מהמדינות החברות בועדת הקישור הערבית לסוריה, ובהם שר החוץ הירדני איימן ספדי, ומקביליו מערב הסעודית, עיראק, לבנון, מצרים ומדינות ערב נוספות.
פסגה נוספת התקיימה בין נציגי המדינות של ועדת הקישור הערבית לסוריה לבין מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן, שר החוץ הצרפתי, שר החוץ הטורקי ונציגים נוספים ממדינות אירופה.
משרד החוץ הירדני פרסם את ההצהרה אשר ניתנה לאחר סיום המפגש, אשר הדגישה את חשיבות המאבק בטרור ובקיצוניות על מנת למנוע התעוררות של ארגוני טרור וכדי להימנע ממצב שבו סוריה תהווה איום על מדינות אחרות או מקלט למחבלים.
בנוסף, הצדדים קראו לשמירה על ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של סוריה.
![האומות המאוחדות](https://themiddleeast.co.il/wp-content/uploads/2023/09/shutterstock_488226595-768x513.jpg)
הדברים מתפרסמים כאשר ברקע המשך הקרבות בין המיליציה הכורדית תחת הכוחות הסורים הדמוקרטיים לבין ארגוני המורדים בצפון מזרח המדינה, והרצון להימנע מעימותים פנימיים בין ארגוני המורדים עצמם.
בהקשר זה, במהלך מסיבת עיתונאים שנערכה לאחר הפסגה אל-ספדי התייחס לחשיבות הכללתם של כולם בתהליך קבלת ההחלטות בשלב הבא, ללא הדרה ובאמצעות גוף מעבר, על פי העקרונות שנקבעו בהחלטה 2254 של מועצת הביטחון ולצרכי בניה של מערכת פוליטית שתייצג את כל הסורים.
לצד זאת, המשתתפים התייחסו לפעולותיה האחרונות של ישראל בסוריה וגינו את ישראל בשל האשמות על חדירתה לאזור הגבול והרי החרמון אשר ממוקמים בשטחי סוריה.
דברים אלו נאמרו לצד הקריאה לנסיגה של ישראל מהאזור, אגב התייחסות לרמת הגולן כשטח כבוש ודרישה ממועצת הביטחון לנקוט בצעדים הדרושים על מנת לעצור את ההפרות.
![בנימין נתניהו](https://themiddleeast.co.il/wp-content/uploads/2023/04/shutterstock_661084054-768x513.jpg)
בתוך כך, סוגיה נוספת אשר מעסיקה בימים אלו את הגורמים המעורבים ועלתה במהלך הפסגה נוגעת ליחס כלפי ארגון המורדים המרכזי היאת תחריר א-שאם ומנהיגו אחמד אל-שרעא (אבו מוחמד אל-ג'ולאני).
תחריר א-שאם השתייך בעבר לאל קאעידה עד שהתפצל מתנועת האם בימי מלחמת האזרחים בסוריה, ונכון להיום מוגדר כארגון טרור על ידי ארה"ב.
אתר Syria tv הביא מדבריו של בלינקן אשר התייחס לקשרים הישירים שמתקיימים בין ארה"ב לבין תחריר א-שאם ואמר שבוושינגטון שוקלים הקלה בסנקציות ככל ויושגו היעדים שארה"ב סימנה.
בעניין זה, בין הדרישות המרכזיות של הממשל האמריקאי ישנה ההתייחסות להגנה על מיעוטים בסוריה ומניעת המצב שבו סוריה תשמש כבסיס לאיום על מדינות באזור.