פורום מדינות G-20 החל השבוע את פסגתו השנתית בניו דלהי שבהודו בסימן מחלוקות המאפיינות כיום את הזירה הבינלאומית אשר צפויות לעמוד במוקד המפגש, ובהן החובות הפיננסיים של המדינות המתפתחות והסדרתם.
הפורום כאמור מהווה גוף בו חברים שרי האוצר ונגידי בנקים בולטים של המדינות בעלות הכלכלות הגדולות בעולם, אשר יחדיו אחראיות לכ-90% מהתל"ג העולמי וכן כ-80% מהסחר הבינלאומי.
בהתאם לדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס האיחוד האפריקאי הכולל במסגרתו 55 מדינות ביבשת אפריקה התקבל באופן רשמי לפורום G-20 ומהווה את הגוש האזורי השני בארגון בנוסף לאיחוד האירופי.
הידברות בסימן של מחלוקות אזוריות וערעור האמון בין מדינות
פרסום בא-שרק אל-אווסט מדווח על היעדרותו של נשיא סין שי ג'ינפינג מהמפגש על רקע המחלוקות המסחריות והגאו-פוליטיות בהן מעורבת בייג'ינג מול המדינה המארחת וארה"ב.
בנוסף גם נשיא רוסיה וולדימיר פוטין לא צפוי להשתתף בפסגה כאשר ברקע המלחמה השנויה במחלוקת בה מעורבת מדינתו באוקראינה ואשר צפויה לעמוד במוקד השיחות של הפורום.
בנאום שנשא מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בפני נציגי המדינות הזהיר האחרון מפני הסיכונים הנלווים לסכסוכים הקיימים כיום בזירה העולמית.
אותם הסיכונים כאמור מקבלים דגש בייחוד בזמנים שבהם המערכת הבינלאומית עוברת למודל רב-קוטבי בעוד שהמוסדות הרב-לאומיים אינם ערוכים לכך כיאות.
עוד הוסיף גוטרש שהעולם חווה פגיעה באמון בין המדינות, דברים שעליהם חזר גם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי.
* רויטרס
* א-שרק אל-אווסט