ראש ממשלת קנדה ונשיאת הנציבות האירופית שוחחו על עתיד הסחר בין הצדדים

השיחה בין מארק קרני, ראש הממשלה הנכנס והטרי של קנדה, לבין אורסולה פון דר ליין נערכה על רקע החמרה במלחמת הסחר המתפתחת בין ארה"ב לקנדה והמתיחות בין אירופה לארה"ב סביב המלחמה באוקראינה
Facebook
Twitter
WhatsApp
אורסולה פון דר ליין
צילום: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

ראש ממשלת קנדה מארק קרני ונשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין דנו בעתיד הסחר בין קנדה לאיחוד האירופי.

השיחה בין השניים נערכה בהמשך למלחמת הסחר שהולכת ומחמירה בין קנדה לארה"ב. כאמור, לפני מס' ימים נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי יעלה את המכסים על אלומיניום ופלדה המיובאים מקנדה לחמישים אחוזים.

הודעתו של טראמפ הגיעה כתגובה לצעדים שהוכרזו מטעם מחוז בקנדה בדבר העלאת המסים על ייצוא חשמל לארה"ב.

על פי הודעתו של קרני אשר פורסמה בחשבון X: "קנדה ואירופה הן שותפות חזקות ואמינות. בכלכלה עולמית משתנה, זה חשוב יותר מתמיד. אנחנו מוכנים להבטיח יחד הזדמנויות עסקיות טרנס-אטלנטיות חדשות."

בהודעה אשר פורסמה על ידי אורסולה פון דר ליין בסוף השבוע האחרון בהמשך למינויו של קרני לראשות ממשלת קנדה, נשיאת הנציבות האירופית התייחסה ליחסים בין אירופה לקנדה ותיארה את הצדדים בתור "ידידים נאמנים ושותפים".

עוד הוסיפה פון דר ליין כי יחסים אלו חשובים יותר מתמיד והדגישה את השאיפה להגן יחדיו על דמוקרטיה, חירות וסחר חופשי.

מלחמת סחר
צילום: oasisamuel / Shutterstock.com

ההתקרבות המסתמנת בין האיחוד האירופי לקנדה מגיעה על רקע התקררות ביחסים בין ארה"ב לשותפותיה בצפון אמריקה ובאירופה בעקבות חילוקי דעות ביטחוניים וכלכליים.

ההיבט הביטחוני במתיחות מרוכז בעיקר סביב המלחמה באוקראינה, התחממות היחסים בין ארה"ב לרוסיה ומה שנתפס באירופה כניגוד אינטרסים בין צרכיה הביטחוניים לבין הצעדים של הבית הלבן להביא לסיום המלחמה.

בהקשר זה, בעוד באירופה מברכים על הנכונות של אוקראינה להגיע להפסקת אש, גורמים אירופאיים ממשיכים את מגמת הסנקציות על רוסיה וחוזרים על כוונתה של אירופה להוסיף ולהתחמש כאמצעי התגוננות מפאת הבאות.

בהיבט הכלכלי, עם כניסתו לבית הלבן טראמפ החל ליישם מגבלות על סחר עם שכנותיה של ארה"ב, ובהן קנדה ומקסיקו, אשר זכו לצעדי תגובה על ידי שכנתה של ארה"ב מצפון.

כעת, ועל רקע המתיחות הכלכלית-ביטחונית במשולש של ארה"ב-אירופה-קנדה, האיחוד האירופי וקנדה עשויים לחזק את יחסיהן הן בהיבט הביטחוני-דיפלומטי-כלכלי והן בהיבט התדמיתי כאמצעי התמודדות עם הלחצים המופעלים מכיוונה של וושינגטון.

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן