ארה"ב ורוסיה יקיימו היום שיחות ישירות על סיום המלחמה באוקראינה

המפגש יערך בערב הסעודית בהשתתפות מזכיר המדינה של ארה"ב מרקו רוביו ושר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב וללא נציגות אוקראינית רשמית, צעד שהוביל לביקורת מצד קייב ומדינות באיחוד האירופי אשר מעוניינות להבטיח ערבויות ביטחוניות שימנעו מרוסיה לחדש את המלחמה בהמשך
Facebook
Twitter
WhatsApp
הבחירות בארה"ב
צילום: rarrarorro / Shutterstock.com

ערב הסעודית מארחת בימים אלו מפגש פסגה בין ארה"ב ורוסיה בהשתתפות מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו ושר החוץ הרוסי סרגיי לברוב.

בהתאם לפרסום של משרד החוץ הסעודי, מטרת השיחות אשר עתידות להיערך היום בין הצדדים הינה קידום הביטחון והשלום העולמיים.

בעניין זה, הסוגיה הבולטת שעל המוקד הינה מלחמת רוסיה-אוקראינה והניסיון של ממשל טראמפ לממש את הבטחת הבחירות של נשיא ארה"ב ולסיים את המלחמה.

המפגש הישיר בין בכירים רוסיים ואמריקאים מתקיים בהמשך לנתק ממושך והרעה ביחסים בין המעצמות בתקופת ממשל ביידן, לצד המשך המתקפות הצבאיות ההדדיות בין קייב למוסקבה במלחמה שאותה יזמה האחרונה והיעדר פתרון שנראה באופק לסיומה.

ולדימיר פוטין
צילום: Aynur Mammadov / Shutterstock.com

השיחות הישירות שמתנהלות כעת באירוח של ערב הסעודית מתקיימות ללא נציגות אוקראינית, צעד אשר הביא לביקורת מכיוונה של קייב.

נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי פרסם לפני מס' שעות הודעה בה עדכן על שיחה שנערכה בינו לבין נשיא צרפת עמנואל מקרון.

מלבד דיון בסוגיות עולמיות ואזוריות, השיחה בין שני הנשיאים התמקדה בערבויות ביטחוניות עבור אוקראינה בהקשר של התנאים לסיום המלחמה מול רוסיה.

זלנסקי הוסיף כי "אנו חולקים חזון משותף: ערבויות ביטחוניות חייבות להיות חזקות ואמינות. כל החלטה אחרת ללא ערבויות כאלה – כמו הפסקת אש שברירית – תשמש רק בתור הונאה נוספת מצד רוסיה והקדמה למלחמה רוסית חדשה נגד אוקראינה או מדינות אירופיות אחרות."

עמנואל מקרון
צילום: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

החשש של השלטון האוקראיני מפני הונאה של רוסיה ועשיית שימוש בהפסקת האש כצעד מקדים לקראת מתקפות נוספות של רוסיה בהמשך פוגש חשש דומה שקיים במסדרונות האיחוד האירופי.

אוקראינה מהווה נקודת יציאה למדינות האיחוד האירופי, כאשר בעבר אף הועלה החשש שמה לאחר כיבושה של קייב מוסקבה תרחיב את המלחמה מול מדינות נוספות, או לכל הפחות תמצב את עצמה בנקודת איום חזקה יותר על יבשת אירופה.

לאור האירועים האחרונים נדמה כי בעוד שארה"ב מפתחת ערוצי תקשורת ישירים עם רוסיה על אף תרעומת מצדם של גורמים באירופה ובאוקראינה, ניתן לחזות בגיבושו של ציר אוקראיני-אירופאי מקביל.

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן