הממשל האמריקאי והרפובליקה האסלאמית של איראן מתייחסים למגעים בין הצדדים בנושא פרויקט הגרעין האיראני אשר התקיימו בעומאן ונערכו לראשונה מאז מינויו של טראמפ לנשיא ארה"ב.
ארה"ב יוצגה על ידי השליח הנשיאותי המיוחד סטיב ויטקוף במגעים אשר התנהלו מול שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י ביום שבת, בתיווכה של עומאן.
בהצהרה שפורסמה באתר שגרירות ארה"ב בעומאן הבית הלבן התייחס לדיאלוג אשר נערך בין הצדדים. לדברי הבית הלבן, ויטקוף העלה בפני עראקצ'י את ההנחיה שקיבל מאת הנשיא טראמפ לפתור את חילוקי הדעות באמצעות "דיאלוג ודיפלומטיה".
בהתייחסות למגעים שנערכו בין הצדדים, בבית הלבן תיארו את השיחות כחיוביות ובונות מאד ואף בגדר צעד קדימה, כאשר הצדדים הסכימו להיפגש פעם נוספת ביום שבת הקרוב.

מהצד האיראני, שר החוץ של הרפובליקה האסלאמית עבאס עראקצ'י פירט על המגעים במסגרת ריאיון לטלוויזיה הממלכתית באיראן.
לטענת הבכיר האיראני בארה"ב מעוניינים להגיע להסכם "בהקדם האפשרי, אבל זה לא יהיה קל וידרוש היערכות משני הצדדים."
עוד הוסיף שר החוץ האיראני "אני מאמין שהתקרבנו מאוד ליסודות המשא ומתן… לא אנחנו ולא הצד השני רוצים משא ומתן עקר… או משא ומתן אין סופי".

כאמור, המשא ומתן נפתח בהמשך להצהרות של טראמפ מהשבועות האחרונים בהם אמר שהוא מעדיף לפתור את המחלוקת באמצעים דיפלומטיים ובמסגרת של עסקה.
יחד עם זאת נשיא ארה"ב עמד גם על האלטרנטיבה הצבאית במקרה של כשלון במגעים, ומעורבותה של ישראל בפעולה עתידית שכזו.
דבריו של טראמפ עוררו תגובות מנגד מצד גורמים בכירים ברפובליקה האסלאמית של איראן, ובהם המנהיג העליון עלי ח'מינאי אשר התייחס לשלילה למשא ומתן מול ארה"ב וכן נשיא איראן מסעוד פזשכיאן אשר שלל שיחות ישירות בין הצדדים.

טיב המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן מהווה סוגיה המצויה במחלוקת, כאשר בממשל האמריקאי מתארים את המגעים כשיח ישיר בין הצדדים ואילו באיראן רואים בשיחות בתחילתן כמשא ומתן עקיף.
הדברים האמורים עשויים להתקשר לציר הזמן למשא ומתן ולפערים אפשריים בין הצדדים באשר ללוח הזמנים שכל צד מקדיש לפתרון הסוגיה באמצעים דיפלומטיים.