סגן מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי שולל את נוכחותם של כוחות ערביים ובינלאומיים ברצועת עזה

היומון אל-ערבי אל-ג'דיד מפרסם ריאיון שנערך עם מוחמד אל-הינדי, אשר חזר ועמד על הדרישה לנסיגה של ישראל מרצועת עזה כתנאי להשלמה של עסקת חילופי שבויים, ואף הזכיר את האפשרות של מלחמת התשה במקרה של סירוב לסיים את המלחמה
Facebook
Twitter
WhatsApp
הג'יהאד האסלאמי
צילום: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

סגן מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי, מוחמד אל-הינדי, התראיין לאל-ערבי אל-ג'דיד ומסר פרטים על המגעים אשר מתקיימים בין חמאס והפלגים הפלסטינים לבין ישראל.

הריאיון של הבכיר בג'יהאד האסלאמי נערך על רקע המשך המגעים אשר מתקיימים לצרכי קידום הסכם להפסקת אש, כאשר בשבועות האחרונות הצדדים אך הביעו אופטימיות באשר להיתכנות להתממשותו.

במהלך הריאיון אל-הינדי התייחס לנושאים שנויים במחלוקת בין הצדדים לשיחות, ובהם השליטה בציר פילדלפי וציר נצרים, כמו גם סוגיית היום שאחרי ברצועת עזה והגורמים אשר ימשלו באזור לאחר סיום מלחמת חרבות ברזל.

בהקשר זה, הבכיר בג'יהאד האסלאמי הדגיש כי השלמה של עסקת החילופים כפופה לנסיגה של ישראל מרצועת עזה, והזהיר מפני מצב שבו העימות בין הצדדים יתפתח לכדי מלחמת התשה.

מלחמת חרבות ברזל
צילום: Orlok / Shutterstock.com

בדבריו, אל-הינדי למעשה חוזר על הקווים האדומים שהוצבו גם מטעם חמאס עוד מתחילתם של המגעים ואשר ישראל מסרבת להם, על רקע המשך החתירה של ירושלים למימוש מטרות המלחמה ובהן מיטוט היכולות השלטוניות והצבאיות של חמאס ברצועת עזה.

לאור האמור ועל רקע הדיווחים שפורסמו לאחרונה בדבר התגמשות של חמאס בעמדותיו, עולה השאלה אם דבריו של אל-הינדי משקפים נכונה את העמדה של ארגוני הטרור ברצועה, או לחלופין אם חל שינוי ממשי בעמדתו של חמאס בסוגיה זו שעד עתה נותרה בגדר אבן הנגף המרכזית בדרך לעסקה.   

חמאס
צילום: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

בהתייחס ליום שאחרי ברצועת עזה, אל-ערבי אל-ג'דיד מוסיף ומדווח שאל-הינדי שלל את נוכחותם של כוחות ערביים או בינלאומיים ברצועת עזה ובציר פילדלפי.

סוגיה זו הינה בעלת חשיבות רבה על רקע המשקל שניתן מצד הדרג המדיני בישראל להמשך השליטה אחר הנעשה בשטחי הרצועה לאחר המלחמה וזהות הגורמים שאליהם יימסרו מושרות השלטון.

לצד זאת יש להדגיש את הפיקוח אחר מעברי הגבול בין מצרים לרצועת עזה, בניסיון להגביל המשך העברה של אמצעי לחימה לעזה.

רצועת עזה
צילום: Intrepix / Shutterstock.com

בעניין הזה, אל-הינדי הוסיף ואישר את המגעים שהתקיימו בתחילה להקמתה של ממשלת קונצנזוס לאומית לצורך ניהול הגדה המערבית ורצועת עזה, הצעה אשר נדחתה לטענתו על ידי הרשות הפלסטינית.

במצב הדברים הקיים, הן בג'יהאד האסלאמי והן בחמאס תומכים בועדת תמיכה אשר תורכב ממומחים, בהתאם להצעה שהועברה מצד מצרים.

אישור מטעם חמאס למנגנון זה ניתן בתחילת החודש, לאחר דיונים אשר נערכו בין ארגון הטרור לבין תנועת הפתח, כאשר על פי המתווה הועדה תוכפף לרשות הפלסטינית.

בהתייחס לכך, אל-הינדי הוסיף שנכון לעתה לא התקבל אישור הרשות הפלסטינית לקחת חלק בועדה שכזו.

הרשות הפלסטינית
צילום: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

בהמשך לריאיון של הבכיר בג'יהאד לאל-ערבי אל-ג'דיד, משרד החוץ הקטארי פרסם אתמול הצהרה בדבר פגישה אשר נערכה בין ראש ממשלת קטאר ושר החוץ, מוחמד בן עבד א-רחמן אל-תאני לבין משלחת מטעם חמאס בראשות חליל אל-חיה.

במהלך הפגישה הצדדים דנו בהתפתחויות האחרונות במגעים להפסקת האש ברצועת עזה ובדרכים לקדם את המגעים הלאה במטרה להגיע להסכם מקיף אשר יקיים את המלחמה.

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן