ראש ממשלת עיראק נפגש עם יריבו הפוליטי על רקע היחלשות הציר השיעי האזורי

ראש ממשלת עיראק, מוחמד שיעא א-סודאני, ויריבו הפוליטי, נורי אל-מאלכי שכיהן כראש ממשלה בעברו, קיימו פגישה במהלכה דנו בהתפתחויות האזוריות ובהתמודדות עם השלכות של סכסוכים במרחב לצרכי גיבוש הביטחון במדינה, כך על פי פרסום מטעם משרד התקשורת של נורי אל-מאלכי בפייסבוק
Facebook
Twitter
WhatsApp
אסלאם
צילום: Artgallery78 / Shutterstock.com

ראש ממשלת עיראק לשעבר, נורי אל-מאלכי וראש הממשלה המכהן, מוחמד שיעא א-סודאני, נפגשו לפני מס' ימים בהמשך לתקופה של מתיחות בין המנהיגים הפוליטיים.

פרסום בחשבון הפייסבוק מטעם משרד התקשורת של אל-מאלכי דיווח כי השניים דנו במצב הכללי במדינה וכן בהתפתחויות האזוריות והשלכות אפשריות על עיראק.

עוד הוסיף הפרסום כי שני האישים הדגישו את החשיבות שבהתמודדות עם השלכות של סכסוכים אזוריים באמצעות "חיזוק התיאום המשותף ואיחוד המאמצים עם כל הכוחות הלאומיים לגיבוש הביטחון והיציבות במדינה."

פגישתם של אל-מאלכי וא-סודאני נחשבת כחריגה בנוף הפוליטי של עיראק בהתחשב בביקורת שהופנתה כלפי א-סודאני מצד יריבו בזירה הפוליטית אשר מזוהה עם משטר האייתולות של הרפובליקה האסלאמית של איראן ונחשב כבעל ברית קרוב של טהראן.

עלי חמינאי
צילום: Attila JANDI / Shutterstock.com

פגישתם של השניים מגיעה בהמשך לשינויים דרסטיים בזירה האזורית והפגיעות האסטרטגיות שספגה איראן בהמשך להתפתחויות בישראל-רצועת עזה-לבנון-סוריה. 

בהקשר זה יש לציין את המכה הקשה שחיזבאללה ספג בלבנון במסגרת מבצע חיצי הצפון שנערך ביוזמתה של ישראל ובמהלכו חוסל המנהיג המיתולוגי של הארגון, המזכ"ל חסן נסראללה.

בנוסף לכך, יש לעמוד על ההתפתחויות בסוריה השכנה שהיתה עדה להדחתו של נשיאה הקודם בשאר אל-אסד, אשר בתקופת שלטונו דמשק שמרה על יחסים קרובים עם טהראן והיוותה יחד עם עיראק חלק מהנתיב היבשתי להעברת אמל"ח וציוד לחיזבאללה מאיראן.

היחלשות הציר השיעי האזורי מתרחשת במקביל לעליה של שלטון סוני בסוריה, אשר מכיל בחלקו גורמים אסלאמיים ואף סלפיים שהיו שותפים לתנועת המרד כנגד נשיא סוריה הקודם, ובראשם מנהיגה בפועל של סוריה אחמד א-שרע.

לאור האמור, לא מן הנמנע כי הפלגים הפוליטיים בתוך המחנה השיעי הרחב יותר בעיראק מגיבים לאירועים האזוריים על ידי חיזוק השורות נוכח הסכנה שעשויה לרחף מעל השלטון בבגדאד ובחינה מחדש של סדרי עדיפויותיהם, תוך מתן חשיבות לאיומים מבחוץ על חשבון מאבקים פוליטיים פנימיים.

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן