הסנאט בארה"ב דחה ברוב גדול שלוש הצעות שמטרתן להחיל אמברגו נשק על ישראל ואשר הוגשו ביוזמתו של הסנאטור ברני סנדרס ובתמיכתם של קבוצת סנאטורים דמוקרטים נוספים.
כל אחת מההצעות התמקדה בהגבלות על מכירתם של אמצעי לחימה שונים, ובהם ערכות תחמושת לתקיפה ישירה (JDAMS) אשר מאפשרות להפוך פצצות 'טיפשות' לתחמושת מונחית באמצעות שימוש במערכות GPS.
סנאטורים אשר תמכו בהצעות השתייכו רובם ככולם למפלגה הדמוקרטית, על אף כי שלושת ההצעות נדחו לבסוף על ידי הסנאט ברוב של עשרות קולות משתי המפלגות בקונגרס.
הניסיון להגביל מכירה של אמצעי לחימה ביוזמתו של הסנאטור סנדרס מגיע על רקע טענות בקשר למצב ההומניטרי ברצועת עזה וההרג של אזרחים, ובהם נשים וילדים.
בהצהרה שסנדרס מסר במסיבת עיתונאים הסנאטור הדמוקרטי ביקר את המצב ברצועת עזה וטען למעורבות של ארה"ב בהתרחשויות: "מה שהופך את זה לכואב עוד יותר הוא שהרבה ממה שקורה שם נעשה עם נשק אמריקאי ועם תמיכת משלמי המסים האמריקאים. ארצות הברית של אמריקה שותפה לזוועות הללו"
בין השורות
ההצבעה בסנאט עשויה ללמד על האופן שבו נתפסת מלחמת חרבות ברזל ומצבה הביטחוני של ישראל בפוליטיקה האמריקאית, ובייחוד הדינמיקה המורכבת הקיימת בתוך המפלגה הדמוקרטית, בין הדמוקרטים לרפובליקאים ובין הקונגרס לבית הלבן בנושא.
כך, בעוד שבימים האחרונים נפוצו דיווחים על כך שממשל ביידן מעכב העברה של עשרות אלפי פצצות במשקל טונה שאמורות לשמש לצרכי המלחמה, ביידן בעצמו התנגד להצעות של הסנאטור סנדרס הפרוגרסיבי, הידוע כמתנגד של המדיניות הביטחונית של ישראל מול הפלסטינים.
הבעת התנגדות לאמברגו נשק על ישראל קיבלה תמיכתה רחבה גם בתוך המפלגה הדמוקרטית בקונגרס, כאשר סנאטורים דמוקרטים הצביעו כנגד ההצעות.
מנגד יש לציין שהתמיכה במהלך של סנדרס הגיעה מהמפלגה הדמוקרטית במסגרת הליך העלאתה להצבעה בסנאט ובקולות אשר תמכו בשלושת הצעות, וזאת בהשוואה להתנגדות מהצד הרפובליקאי והצהרות של בכירים רפובליקאים בימים האחרונים והתמיכה בהמשך הסיוע לישראל.