אחמד א-שרע: סוריה פתוחה לכל הצדדים בהתאם לאינטרסים של העם הסורי

הדברים עלו במהלך שיחת טלפון בין נשיא סוריה לוולדימיר פוטין, אשר במסגרתה האחרון בירך את א-שרע לרגל כניסתו לתפקיד נשיאה הזמני של סוריה וא-שרע הדגיש מנגד את פתיחותה של ארצו לכל הצדדים בהתאם לאינטרסים של העם הסורי וצרכי הביטחון של סוריה
Facebook
Twitter
WhatsApp
ולדימיר פוטין
צילום: Aynur Mammadov / Shutterstock.com

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בירך את אחמד א-שרע לרגל כניסתו לתפקיד נשיאה הזמני של סוריה, כך פורסם על ידי נשיאות הרפובליקה הערבית הסורית.

פוטין שוחח עם מקבילו הסורי בטלפון ובכך הצטרף לרשימה המתארכת של מנהיגים בעולם אשר החלו לקיים מגעים דיפלומטיים רשמיים עם אחמד א-שרע מאז מינויו לכהונה.

על פי הפרסום, א-שרע הדגיש את היחסים האסטרטגיים אשר קיימים בין המדינות ואת פתיחותה של סוריה לכל הצדדים בהתאם לאינטרסים של העם סורי וצרכי הביטחון והיציבות של סוריה.  

ולדימיר פוטין
צילום: Aynur Mammadov / Shutterstock.com

הקונטקסט

שיחת הטלפון בין שני המנהיגים נערכה לאחר תקרית שאירעה השבוע במחוז טרטוס שבסוריה, בעת שבה כוחות רוסיים ניסו להוביל אמצעי לחימה לנמל הצבאי בעיר החוף.

השיירה נעצרה במחסום של חיילים סורים המזוהים עם כוחות המשטר החדש אשר מנעו את המעבר והגעתה לבסיס.

הכוחות הרוסיים נאלצו להמתין שעות רבות לפני שלבסוף חזרו בדרכם לבסיס חמיימים שאותו מפעילה רוסיה בעיר לטקיה הצפונית יותר.

ניתוח

המשך פעילותם של הבסיסים בערי הנמל שבסוריה מהווה אינטרס של מוסקבה בהינתן חשיבותם ועצם היותם הנכסים הצבאיים הבולטים שבשליטת הקרמלין במרחב המזרח תיכוני.

בתקופת שלטונו של בשאר אל-אסד שתי המדינות קיימו שיתוף פעולה ויחסים הדוקים במישור הביטחוני.

בעוד שרוסיה קיבלה אחיזה בשטח באמצעות בסיסיה הממוקמים בשטח הסורי על חופי הים התיכון, משטרו של אסד זכה מנגד למטרייה הגנתית מצד מוסקבה.

האינטרס של דמשק בשימור היחסים עם מוסקבה בא לידי ביטוי בייחוד בימי מלחמת האזרחים אשר נמשכה שנים ארוכות, במסגרתה ההתערבות הרוסית שינתה המשוואה ואפשרה לכוחות הנאמנים למשטר לבלום את התקדמותם של ארגוני האופוזיציה ואף להשיב חזרה שטחים שנכבשו על ידם.

בשאר אל אסד
צילום: Harold Escalona / Shutterstock.com

כעת, ולאחר שינויי המשטר ועלייתו של שלטון סוני בעל גוונים אסלמיים בדמשק אשר לחם כנגד כוחותיה של רוסיה במשך שנים, הדינמיקה בין הצדדים משתנה בהתאם.

רוסיה, אשר מעוניינת להמשיך ולשמור על נוכחותה הצבאית באזור, החלה למסד ולטפח קשרים עם המשטר הסורי החדש, שמנהל מצדו מגעים גם מול ארה"ב וטורקיה על סוגיות דומות.

בהקשר זה אפשר להזכיר את הסיוע הביטחוני שארה"ב מעניקה לכוחות הכורדים בצפון מזרח המדינה, אל מול הנוכחות הצבאית הטורקית שהולכת ומעמיקה בשטחים שבשליטת הכוחות הסורים אשר נלחמים כנגד המיליציה הכורדית.

טורקיה מצדה רואה בכורדים בגדר איום טרור על שטחה, בעוד שכוחותיה המוצבים על אדמת סוריה והסיוע שניתן על ידה לארגונים הנהנים מחסותה בצפון המדינה נועדו גם לצרכי המאבק כנגד הכורדים וכיבוש מחדש של שטחים עליהם השתלטו הכורדים בימי מלחמת האזרחים.

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן