הגוש האסלאמי המזוהה עם חמאס ניצח בבחירות למועצת הסטודנטים באוניבסיטת א-נג'אח בשכם

הזכייה בבחירות מהווה ניצחון ראשון של רשימה המזוהה עם חמאס בא-נג'אח מזה כ-16 שנים, וזאת בהמשך לזכייה של הארגון בבחירות באוניברסיטת ביר זית ברמאללה שנערכו במאי אשתקד, כאשר לטענת פרשנים פלסטיניים האירוע מהווה סממן לתמיכה הגוברת בחמאס בשטחי הגדה
Facebook
Twitter
WhatsApp
חמאס
צילום: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

מרכז המידע הפלסטיני מדווח על הניצחון של הגוש האסלאמי הפלסטיני באוניברסיטת א-נג'אח בשכם בבחירות למועצת הסטודנטים.

הרשימה המזוהה עם חמאס זכתה ב-40 מושבים במועצת הסטודנטים באוניברסיטה במסגרת הבחירות שהתקיימו ביום שלישי. במסגרת הבחירות התחרה הגוש האסלאמי מול תנועת הנוער (שביבה) המזוהה עם פתח, אשר זכתה ב-38 מושבים. (*)

הבחירות באוניברסיטה התאפיינו בשיעור הצבעה גבוה יותר בהשוואה לבחירות הקודמות בשנת 2017, בהן תנועת הפתח זכתה ב-41 מושבים במועצה אל מול 34 של חמאס. (*)

הניצחון של הגוש האסלאמי מגיע בהמשך לפעילותם של מנגנוני הרשות הפלסטינית להגביל את פעילותו. התנהלות זו משקפת ניסיונות מטעם אנשי הרשות הפלסטינית להחליש את ארגוני הסטודנטים המזוהים עם חמאס, וזאת בהמשך לעימותים האלימים שהתרחשו בשטחי האוניברסיטה בשנת 2007 בין פעילי חמאס ופתח.

המשמעויות הפוליטיות והמסקנות באשר להלכי הרוח בציבור הפלסטיני

יש לציין שמערכת הבחירות באוניברסיטת א-נג'אח מהווה אירוע פוליטי מרכזי, אשר מהווה לטענת פרשנים פלסטינים סממן להלכי הרוח הנושבות בפוליטיקה ובציבור הפלסטיני בכללותו ועדות אפשרית לתמיכה הולכת וגוברת בחמאס בשטחי הגדה.

בהקשר זה, ניצחון הגוש האסלאמי מגיע בהמשך לניצחון קודם ונוסף של חמאס בבחירות שנערכו באוניברסיטת ביר זית ברמאללה בחודש מאי אשתקד, במהלכם זכתה הרשימה המזוהה עם הארגון ב-28 מושבים מתוך 51 סך הכל, כאשר הגוש המזוהה עם פתח גרף 18 מושבים בלבד.

התייחסות חמאס לניצחון בבחירות: עדות לתמיכת הפלסטינים בדרך ההתנגדות

בהתייחסות מטעם חמאס לאירוע הדגישו אנשי הארגון, כי תוצאות הבחירות מבשרות על הכישלון של ישראל אשר מנסה לטענת הארגון "לשבש את החיים הדמוקרטיים והסטודנטיאליים באוניברסיטאות בגדה המערבית באמצעות הכוונת נציגי עבודת הסטודנטים ופעילי אוניברסיטאות." (*)

עוד הדגיש חמאס שניצחון הגוש האסלאמי מהווה אישור מטעם הציבור והסטודנטים הפלסטינים להתאגדות סביב פרויקט ההתנגדות, כאשר מנגד פרשנים פלסטינים רואים בכך סימן ברור לכך שהסכמי אוסלו נכשלו והסתיימו. (*)  

(*) www.palinfo.com

עשוי לעניין אותך

פרויקטים מיוחדים

כתבות אחרונות

דילוג לתוכן